THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

6/5/09

Δράση : Το νέο κόμμα


Η δημιουργία ενός νέου κόμματος με τίτλο «Δράση» ανακοινώθηκε σήμερα και, όπως αναφέρεται στην διακήρυξή του, το όνομά του αντιπροσωπεύει αυτό που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα: Δράση και όχι λόγια. Δράση τώρα, κι όχι αύριο...

Την ιδρυτική διακήρυξη υπογράφουν οι: Στέφανος Μάνος, Γιάννης Μπουτάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος, Θάνος Βερέμης, Νίκος Δήμου, Κ. Ζώρας, Τάσος Αβραντίνης, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, Ηλίας Γούναρης, Δημ. Γρηγοράκης, Αντύπας Καρίπογλου, Γιάννης Κτιστάκης, Βάλια Λέστου, Κων. Μαρκουλάκης, Χαρ. Μουτσόπουλος, Στρατής Στρατήγης, Αλέξανδρος Τομπάζης, Χαρίδημος Τσούκας και Μιχ. Φωτιάδης.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος παρουσιάστηκαν οι βασικές θέσεις του, τόσο ενόψει των ευρωεκλογών, όσο και για την εσωτερική πολιτική.

Ο Τάσος Αβραντίνης τόνισε: «Zούμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή της ευρωπαϊκής ενοποίησης και τα βασικά διλήμματα οξύνονται σήμερα από την οικονομική κρίση, η οποία προκαλεί την επανεμφάνιση εθνοστρεφών αντανακλαστικών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η χώρα μας είναι απλός θεατής στη διαδικασία της ευρωγένεσης και πολλά κράτη-μέλη αντιμετωπίζουν την ΕΕ, περισσότερο ως ταμείο οικονομικής υποστήριξης, παρά ως ενιαίο πολιτικό οργανισμό».

Υπογράμμισε ότι η «Δράση» έχει ως στόχους το σαφή διαχωρισμό αρμοδιοτήτων μεταξύ ΕΕ και κρατών - μελών, την απαρέγκλιτη τήρηση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας («πρέπει να επιμείνουμε, ιδίως στην Ελλάδα, για ένα πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας»), την ενιαία αγορά, την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την αναγνώριση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που μετακινούνται από ένα κράτος μέλος σε ένα άλλο, την εφαρμογή πολιτικής ασύλου, στηριγμένης σε ανθρωπιστικά κριτήρια, τη θέσπιση ακόμα αυστηρότερων κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος, τη δημιουργία ενιαίου χώρου παιδείας και την απόκτηση από την Ευρώπη κοινής ενεργειακής αγοράς.

Για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και διεύρυνσης είπε ότι «σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, καμία χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις απειλές και τις προκλήσεις μόνη της», ενώ για την Τουρκία σημείωσε ότι «η ευρωπαϊκή της πορεία πρέπει να υποστηριχθεί, αλλά η «Δράση» θέτει ένα νέο πρόσθετο όρο: να αποδεχθεί ανεπιφύλακτα η Τουρκία την αρμοδιότητα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σε όλες τις διαφορές της με την Ελλάδα και σε όλες τις διαφορές της με άλλα κράτη-μέλη».

Τα ονόματα των μελών της «Δράσης», που θα απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιό της, θα ανακοινωθούν στις 14 Μαΐου και «στόχος είναι η εκλογή τουλάχιστον ενός ευρωβουλευτή».

Ο κ. Μάνος, από την πλευρά του, τόνισε ότι η «Δράση» αξίζει να αναδείξει περισσότερους ευρωβουλευτές, «τόσο γι αυτό που είμαστε, όσο και γι αυτά που λέμε».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ο κ. Μάνος χαρακτήρισε «ανήθικη και αίσχος» την προωθούμενη, από την κυβέρνηση, ρύθμιση για την έκπτωση, χωρίς δικαιολογητικά, του 2% από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων ΜΜΕ, σημείωσε, ως θετική, τη στάση του κ. Κεφαλογιάννη και του ΠΑΣΟΚ, που δήλωσαν ότι θα την καταψηφίσουν και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία κατά την ψήφιση της διάταξης στη Βουλή.

Για την υπόθεση Παυλίδη υποστήριξε ότι «ο νόμος είναι απαράδεκτος» και ότι «οι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, όποτε είχαν ευκαιρία, δεν τον άλλαξαν. Οι βουλευτές των δυο μεγάλων κομμάτων δεν έχουν ίδια βούληση, είναι εξαρτήματα των κομμάτων. Το μήνυμα είναι μαυρίστε τους».

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, επέκρινε τη ΔΕΗ για τα σχέδια δημιουργίας δυο ατμοηλεκτρικών σταθμών, με λιγνίτη, στη Δυτική Μακεδονία, αναφέρθηκε στο βιολογικό καθαρισμό του κόλπου της Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι «οι μισές αντλίες του δεν λειτουργούν, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα» και τέλος άσκησε κριτική για το θέμα των χωματερών, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα πληρώνει ετησίως 3,5 δισ. ευρώ πρόστιμα για τη λειτουργία 350 παράνομων χωματερών, την ίδια ώρα που ψάχνουμε να βρούμε χρήματα».

πηγή : http://troktiko.blogspot.com

__

Γιατί, ποιός σας είπε ότι και τα άλλα κόμματα δεν "δρουν"; Απλά η δράση τους εκφράζεται προς λίγους και δεν εκφράζει τον λαό. Από δράσεις χορτάσαμε, αντίδραση χρειάζεται..


0 κακαντρεχειες: